GreenLove

Kókuszolaj. Hogyan és miért egyed?

Kókuszolaj, ami szobahőmérséklet alatt kókuszzsír. Mindenhonnan hallod, de nem tudod hogyan használd és mire? Készülj, mert bele fogsz szeretni!

source: www.maxisciences.com

source: www.maxisciences.com

Hogyan?

Ha fogyózol, vagy egészségügyi okok miatt keresel megoldást a táplálkozásod megváltoztatására, akkor egyszerűen csak cseréld le a meglévő olajad kókuszolajra. A margarint elsőként hajítsd ki.

Ha az egészségesebb étrend miatt építenéd be a kókuszolajat a táplálkozásodba, akkor olajban sütéskor használd fele-fele arányban étolajjal. Természetesen olíva olajjal is vegyítheted. Nyilván ilyenkor számításba veszed, hogy mit sütsz benne, mivel az egészségesebb olajok drágábbak is. Süti sütésekor egy az egyben helyettesítheted a sütőmargarint. A lényeg, hogy építsd be a táplálkozásodba, és fogyaszd rendszeresen!

Külföldön már népes rajongó tábora van, és itthon is kezdi meghódítani a háziasszonyok szívét.

turmixok, smoothiek titka lehet

Tippek:

~ szendvicskrémként margarin, vagy krémsajt helyett

~ smoothiek, turmixok elbírnak egy teáskanállal a szuperselymességért

~ megfázáskor egy teáskanállal tegyél a teádba; jótékonyan hat és bevonatot képez

~ kezdd a majonézzel:

Összetevők: 2/3 bögre olvadt kókuszolaj, 2/3 bögre olíva olaj, 4 tojássárgája, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál citromlé, só, bors

Keverd el alaposan a tojássárgákat, majd mehet rá a citrom, s keverd-keverd; mustár, só és bors, s keverd, keverd, majd lassan csurgatva mehetnek rá az olajok, s keverd-keverd. Látni fogod, ha kész, majonéz jellege lesz. 😉 Nagyon selymes, és egészségesebb, mint a boltban kapható társai ;). Hűtőben egy hétig tárolhatod, de elfogy addig úgyis.

majonéz házilag

Miért építsd az étrendedbe?

  • többször süthetünk benne, mint a hagyományos sütőolajban, rendkívül jó a hőkezelése; tapasztalni fogod sütéskor, hogy nem ég el
  • könnyen emészthető, így egészséges; kíváló méregtelenítéskor, és a fogyókúra nélkülözhetetlen alapanyaga
  • nem növeli a koleszterinszintet, tehát nem veszélyeztetjük magunkat és családunkat fogyasztásakor
  • szobahőmérsékleten válik cseppfolyóssá, és nem avasodik, így könnyen és sokáig eltartható
  • laurinsav tartalma rugalmassá teszi az érfalakat, és segíti immunrendszerünk működését, tehát zsír, ami egészséges
  • jótékonyan hat a hormonrendszerre; pajzsmirigy alulműködésre
  • hozzájárul a candida gomba elpusztuláshoz, tehát a candida-diéta fő harcosa (szűz)
  •  laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, emellett immunerősítő hatása is van. (Laurinsav az anyatejben található meg nagy mennyiségben (3,5 %), a kókuszzsírban viszont 43 %-ban!)
  • ezekenfelül használhatjuk haj-, bőr és körömápolásra, azzal a kellemes tudattal, hogy vegyszerek, mérgek és tartósítószerek nélkül szépülünk. Íme néhány szépülős recept ITT.

 

forrás: www.ottawaweddingmagazine.com

forrás: www.ottawaweddingmagazine.com

Merj változtatni!

GreenLove ~ Zöld Gondolkodás, Zöld Gondoskodás

SZŰZ VAGY SZŰRT KÓKUSZOLAJ?

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!