GreenLove

A jel, hogy főzzek finomat!

Liebster Award ~ avagy a legkedvesebb díj. A Zöld életmód blog ezt a vándordíjat kapta meg a Pálmafa Project Blogtól.

liebster-award11

A díjról

Ennek a díjnak az eredete óriás kérdőjel. Külföldön is fut, szinte a világ minden országában díjazzák egymás munkásságát a bloggerek. A legkedvesebb…

A Pálmafa Projectről

A blog neve olyan, mintha hívna, hogy gyere, tervezzük meg, miként fogunk fetrengeni a homokos tengerparton, de egészen másról szól.

forrás: https://palmafaproject.cafeblog.hu/

forrás: https://palmafaproject.cafeblog.hu/

A sors különös. GreenLove blogocskán nemigen vannak főzőcske dolgok; ennek oka rendkívül egyszerű: nemszeretem, mert nekem nem megy valami jól…szerintem… 😛

Édesanyukám egy főzőistennő, jómagam pedig iiimááádoooom a főztjét, de természetesen képtelen vagyok olyat csinálni. Már a kislányom is csak legyint ebédnél, hogy ez sem olyan, de nem baj anya. S valahogy, ami nem olyan, az nem is annyira finom…értitek?

A Pálmafa Project pedig egy gasztroblog. Nem is akármilyen. A bejegyzésekben évek rutinja, jól kialakult ízlésvilág rejtőzik, a receptek pedig élők, és nagy gonddal elkészítettek. A blog gazdija Zsuzsa, aki lendületes bemutatkozójával már elvarázsolja az olvasót. Ha még nem ismered, ITT elolvashatod az ars poetikáját.

Miért a díj?

Ha GreenLove nem süt és nem főz, Pálmafa Project pedig gasztroblog, akkor miért-e díj? Zsuzsa bemutatkozójában én magam jól felfedezem a közös pontokat és gondolatokat, de hogy ti is átérezzétek, íme a legközösebb közös nevező:

A célom segíteni és biztatni azokat embereket, akik eddig még csak tervezték, és azokat is akiknek még meg sem fordult a fejében, hogy megéri áttérni egy tudatos életformára, mert csak nyerhetsz vele. Félelmeim, csatáim, önbizalomhiányom volt nekem is, nem is kevés, és még bőven van mit tanulnom és hova fejlődni. Utáltam a változásokat, de már nem menekülök hanem szembenézek velük. Lassan egy hete ülök eme irományom felett, és gyűjtöm az erőt,  hogy közzé is tegyem. Pár perce került a szemem elé ez az idézet, benne van minden és igyekszem ehhez tartani magam: “Váljon szokásoddá, hogy mindig megteszed amitől félsz,ha megtetted biztos lehetsz benne, hogy a félelmed nem éli túl.” “

Jelek márpedig vannak! A közös pontokon túl ezt mindenképpen annak vehető. Jöhetett volna Pálmafa Zsuzsi, és elkezdhetett volna agitálni, hogy az igazi életmódváltók főznek, és főznek. De nem tette. Ő díjazott. <3

Sokszor-sokszor nekifutunk dolgoknak az életben; aztán vagy feladjuk, vagy szüneteltetjük, vagy végre sikerül.

Legyen akkor a Liebster Award, és a Pálmafa Projecttől kapott üzenet lényege: próbáld meg újra!

 

forrás: yestoyolks.com

forrás: yestoyolks.com

Az alábbi recepteket választottam kipróbálásra (érzitek a fontolva haladást, remélem)

Chilis bab

Almás béles

és ebből a bejegyzésből ezt a receptet fogom kipróbálni.

isteni kukoricás csirke

forrás: https://palmafaproject.cafeblog.hu/

 

Hozzávalók 2 adaghoz:
3 db főtt kukorica
A csirkéhez:
2 db egész csirkecomb
1 nagyobb méretű sárgarépa
1 fej vöröshagyma
pár db fokhagyma (nem kell megpucolni)
só, bors
egy kis rozmaring ág
olívaolaj + pici víz
A szószhoz:
2 db nagy puha paradicsom
só, bors
1 mokkáskanál chilipor vagy aprított chili paprika
a fenti sült zöldségek
pici méz
olívaolaj
A kukoricát feltettem főni.
A csirkecombokat megsóztam megborsoztam és beletettem a tepsibe és fektettem a tetejükre egy-egy rozmaringágat. A répát félbe majd hasábokra vágtam, a vöröshagymát negyedekre a fokhagymát pedig egészben szintén a tepsibe tettem. Meglocsoltam pár kanál olívaolajjal és kb. fél deci vizet is öntöttem alá. Lefedtem egy alufóliával és előmelegített sütőbe toltam, kb. fél óra múlva levettem a fóliát és addig sütöttem még  míg a combok szép pirosak és ropogósak lettek.
A kukoricákat kivettem a főzővízből, és beledobtam pár percre a még forró főzővízbe a paradicsomokat amiknek a héjába metszettem késsel egy keresztet, így le lehet őket hámozni. Ezután felkockáztam őket és beledobtam egy kis serpenyőbe amiben előtte 1 kanál olívaolajat fehevítettem. Sóztam, borsoztam, megszórtam a chilivel és kb. 2 evőkanál vizet is öntöttem alá. Pár perc alatt a paradicsom megpuhult. Egy mély edénybe öntöttem őket a sült hagymával, répával és a héjából kinyomott fokhagymákkal együtt, pici mézet csorgattam rá, majd botmixerrel leturmixoltam.
Kééész. Tányérra csirkecombi kitesz, mellé a kukoricaszemek vagy akár egészben ha kézzel esik jól enni. Kanalazzuk rá a szószókát és csemegézzük vidáman.
A recept forrása: Pálmafa Project
A Liebster Award nem csupán egy díj, de kérdések-válaszok bloggertől-bloggernek. Hogy miket kérdezett tőlem Pálmafa Project, valamint az arra érkező válaszaimat, ahogy azt is, hogy én kiket tartok Liebsternek, és miért, megtudhatjátok a következő blogbejegyzésből. (ugyanis éhes lettem nagyon a Pálmafa nézegetés közben…)
Köszönjük szépen a díjat, és a motivációt; hamarosan olvashatjátok a főzőcske tapasztalatait is.
GreenLove ~ Zöld Gondolkodás, Zöld Gondoskodás

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!