Sajnos nem érthetek mindenhez, így nem értek a borokhoz sem, de egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy a borok ízlelésében is hat ránk a Hold. A holdnaptárat már régóta használják a mezőgazdaságban, de a hétköznapokban is sok hasznát veszik ismerői. A winefolly.com csapata három éven keresztül tesztelte a borok íze és a Holdnaptár kapcsolatát, és arra az egyértelmű következtetésre jutottak, hogy:
Időzítsd ezekre a napokra Te is a borozgatás szépségeit! A vörös borokat részesítsd ilyenkor előnyben! Legyen szó profi borkóstolásról, vagy baráti elmélkedésről, használd ki a Hold erejét a boros élvezetek felsőfokra emelésében!
Gyümölcs-, vagy más néven termés napok a tűz őselem idején, tehát a nyilas, kos és oroszlán holdhatáskor vannak. Ezeken a napokon az érzékszerveink kapják a Hold erejét, így nem véletlen, hogy ilyenkor a tüzesebb, karcosabb borok szinte életre kelnek.
A föld őselem napjain, vagyis a bak, a szűz és bika hold idején lehangoló tapasztalatokat szereztek a winefolly.com borkóstolói, ahogy a víz őselem idején sem javasolják a borfogyasztást. Egyetértek következtetéseikkel, és felhívnám a figyelmed arra is, hogy a rák, halak és skorpió hold idején még hamarabb a fejedbe is szállhat a mámoros itóka. Azért ne keseredj el, nem zártak ki minden napot! A levegő őselem napjain pozitív tapasztalatokat szereztek a három év során. Az aromásabb, könnyedebb (leginkább fehér) borokat érdemes választani a megkapó ízvilág reményében az ikrek, mérleg és vízöntő hold napjain.
Ha szeretnéd a legjobb napokra időzíteni a borozgatást, az aktuális holdnaptárunkat mindig ITT találod. Ha előre szeretnél tervezni, keresd a Heti Holdhíradót a bejegyzések között!
Tarts velünk a facebookon is ITT, vagy iratkozz fel hírlevelünkre heti előrejelzésért ITT. (bármikor leiratkozhatsz, és az adataidat is titokban tartjuk!)
A winefolly.com holdas bortesztjéről ITT olvashatsz angol nyelven. Egyedi kézműves patkó bortartókat találsz ITT.